Over SPCA

Malika is een Nepalese vrouw die met hart en ziel de straathonden en andere dieren probeert te helpen in Nepal. Zij heeft daarvoor het dierenasiel SPCA Nepal opgericht (Society for the Prevention of Cruelty to Animals Nepal). Mensen brengen zieke en/of gewonde straatdieren naar Malika. Zij zorgt ervoor dat de dieren weer opknappen. Doordat er geen geld is voor permanent verblijf van dieren, is Malika meestal genoodzaakt de dieren weer op straat te zetten als ze beter zijn. Vreselijk natuurlijk, maar gelukkig zijn ze dan wel gezond, inge├źnt en gesteriliseerd of gecastreerd. Er is een team van vrijwilligers en een dierenarts die Malika hierbij helpen.

Enkele keren kan Malika gelukkig ook een nieuw huis vinden voor de dieren. Zo hebben laatst vier honden en een koe een nieuw huis gevonden.

Zoals u kunt lezen, worden niet alleen de honden geholpen, maar alle dieren zijn welkom in het asiel. Zo helpt het asiel ook koeien, wat heel bijzonder is in Nepal, want koeien zijn heilig, en mogen daarom niet aangeraakt worden. Ze lopen of liggen vaak op de weg en raken soms gewond door het verkeer.

Twee Nederlandse vrouwen hebben tijdens hun reis in Nepal, Malika ontmoet. Zij hebben in Nederland een aparte girorekening geopend en Malika heeft daar een pinpas van, zodat zij het geld rechtstreeks kan opnemen zonder veel kosten te maken. Op deze rekening worden door vrienden en kennissen elke maand een donatie gestort. Elke donatie is natuurlijk welkom. Malika koopt hiervan voer, medicijnen en benodigdheden om de dieren weer op de been te helpen.